Wat zijn gelnagels?

Wat zijn gelnagels?

Wens je stevige nagels, dan wordt de gel op je nagels aangebracht. Wens je ook lange nagels dan wordt er gebruik gemaakt van ofwel tips of sjablonen. In tegenstelling tot het poederige acryl, is gellak een stroperige substantie die uithardt onder ultraviolet (UV)-licht.

Als je gelnagels laat plaatsen, worden je nagels eerst schoongemaakt en ontvet. Het vetvrij maken is belangrijk om de gel goed te doen hechten. Als je voor een verlenging koos dan heb je keuze tussen tips en verwijderbare sjablonen waarop rechtstreeks gebouwd wordt. Tips worden op de nagels gekleefd en bijgevijld. Nadien wordt de gel in verschillende lagen op de nagel aangebracht. Kies je echter voor sjablonen, dan maakt de nagelstyliste gebruik van een nagelsjabloon. Deze verlenging vormt zichzelf naar de natuurlijke vorm van je nagel en creëert zo het gevoel van een natuurlijke verlenging.

De nagelstyliste start met een basislaag, vervolgens zet ze twee kleurlagen (indien je een kleurtje verkiest) en als laatste de toplaag die je mooie nagels beschermt. Tussen de verschillende lagen moet je de de gel laten uitharden onder de UV-lamp.

Wat zijn de voordelen van gelnagels?

  • Gelnagels zijn zacht en flexibel waardoor ze minder snel afbreken.
  • Gelnagels bieden veel mogelijkheden op het vlak van kleur en nail-art.
  • Gelnagels hebben een mooi, glanzend oppervlak.
  • Gelnagels zien er meer naturel uit dan acrylnagels.
  • Het zetten van gelnagels is aangenamer omdat er minder chemische geurtjes in de lucht hangen.

Wat zijn de nadelen van gelnagels?

  • Gelnagels zijn minder sterk dan acrylnagels. Hierdoor zijn ze ook minder bestand tegen stootjes.
  • Tussen het aanbrengen van de verschillende lagen moeten je nagels telkens onder de UV-lamp. Bij acrylnagels zit de laag er in één keer op. Hoewel de behandeling ongeveer even lang zal duren.

Pascale

Op July 24, 2018